Biblioteca

Institutul Italian de Cultură din Bucureşti dispune de o bibliotecă informatizată ce conţine în jur de 12.000 de titluri.

Orarul bibliotecii:

Luni – Joi: 10.00 – 17.00
Vineri: 10.00 – 14.00

Sala de lectură

 
Accesul la sala de lectură este permis în timpul programului bibliotecii. Sala de lectură dispune de 12 locuri şi de 2 computere conectate la internet, de unde poate fi accesat catalogul on line al bibliotecii.

Actualizarea bibliotecii se face prin achiziţia publicaţiilor recente, donaţii din partea Ministerului Afacerilor Externe şi Ministerului Culturii ale Italiei, precum şi prin donaţii de la edituri şi persoane particulare.

Serviciul împrumut 

Documentele necesare înscrierii sunt: un document de identitate valabil, legitimaţia provizorie sau paşaportul şi o poză tip buletin sau paşaport.

  • Taxa generală anuală de înscriere este de 30,00 RON. Pentru elevi, studenţi şi profesori de limba italiană taxa de înscriere este de 20,00 RON.
  • Legitimaţia nu este transmisibilă, aceasta trebuind să fie prezentată la cererea personalului.
  • Vârsta minimă pentru înscriere este 14 ani.
  • Se pot împrumuta câte două carţi, durata împrumutului fiind de 21 zile, cu posibilitatea prelungirii pentru alte 14 zile, cu condiţia ca publicaţia dorită să nu fi fost rezervată. Prelungirea perioadei de împrumut se poate face şi telefonic sau prin e-mail.
  • Studenţii înscrişi la cursurile de limbă şi cultură italiană din cadrul Institutului beneficiază de intrare gratuită la sala de lectură.

Acces la catalogul on line 

Informaţii

Biblioteca Institutului Italian de Cultură furnizează, la cerere, informaţii legate de instituţiile publice si private din Italia, care îşi desfăşoară activitatea în domeniul culturii.

Împrumut pentru şcoli şi instituţii de cultură

Cărţile şi materialul audio/video pot fi împrumutate şcolilor şi instituţiilor de cultură din România în urma unei cereri oficiale trimise prin fax la nr. 021 231 0894 sau prin e-mail: biblioteca.iicbucarest@esteri.it

Noutăţi

Noile achiziţii ale Bibliotecii Institutului pot fi consultate la adresa: http://www.bibliowin.it/iic/icbu/homepage.htm