A XVIII-a Săptămână a Limbii Italiene în Lume

2016 10 Logo settimana grande15 octombrie, ora 19.00 – Sediul Institutului, intrarea liberă
“Italiana în rețea: limbă, genuri și varietăți” – Conferință susținută de Elena Pistolesi (Universitatea pentru Străini din Perugia)

16 octombrie, ora 12.00 – Facultatea de Limbi Străine – Universitatea București (Str. Edgar Quinet 9, București) – doar pentru studenți
“Italienii în rețea: folosirea și tendințele italienei digitale” – Lecție prezentată de profesoarele Rosa Pugliese (Universitatea din Bologna) și Elena Pistolesi (Universitatea pentru Străini din Perugia)

sconnessiRosa Pugliese este cercetător în Didactica Limbilor moderne la Universitatea din Bologna, unde predă Didactica limbii italiene ca L2. Se ocupă de comunicare interculturală, în contexte legate de migrare (din motive de studiu sau de muncă); de scrierea academică în italiană ca limbă maternă și ca L2; de didactica lingvistică într-o perspectivă pragmatică și de interacțiune.

18 octombrie, ora 19.00 – Sediul Institutului, intrarea liberă
Proiecția filmului “Sconnessi” (2018) în prezența regizorului Christian Marazziti.
Cu: Fabrizio Bentivoglio, Ricky Memphis, Carolina Crescentini, Stefano Fresi
O comedie în care membrii unei familii extinse se trezesc izolați într-o cabană la munte, fără acces la internet și trebuie să interacționeze unii cu alții comunicând direct între ei.
Proiecția va fi urmată de o dezbatere între regizor și publicul prezent.

*************

Semnalăm e-book-ul realizato de Accademia della Crusca în colaborare cu editura goWare, coordonat de Giuseppe Patota și Fabio Rossi, dedicat temei Săptămânii Limbii Italiene 2018. Poate fi descărcat gratuit până în data de 21 octombrie 2018, ora 24.00.
pentru a-l descărca, click aici.

This entry was posted in 2018, Arhiva, Program. Bookmark the permalink.