Concert Terrasonora – muzica populară din sudul Italiei

Institutul Italian de Cultură din București vă invită vineri, 7 septembrie 2018, la ora 20.00, la Teatrul de Vara “Herăstrău” (acces zona Arcul de Triumf) la un concert extraordinar al formației napolitane Terrasonora.Terrasonora Official Photo

Concertul este organizat cu ocazia Zilei solidarității italiene în România, un eveniment care are scopul de a pune în valoare și de a conferi vizibilitate prezenței italiene în România în domeniul umanitar. Activitatea ONG-urilor italiene în sprijinul celor slabi și dezavantajați, precum și orice formă de voluntariat, reprezintă o excelență culturală de care Italia este mândră.

Grupul TERRASONORA revine la București după o memorabilă și aplaudată prestație artistică în cadrul Festitalia 2013, cu limbajul său muzical tradițional ce vorbește despre societatea contemporană. Versurile cântecelor amintesc de emigrare, de teme actuale și de conflictele existente în lume, dar și de dragoste, totul în dialect napolitan.

Terrasonora - live1Din punct de vedere muzical se face o referire constantă la ritmuri (tammuriata, tarantella) și instrumente (tammorra, tamburello, ciaramella, flaut) de origine populară, alăturate în mod inspirat unor ritmuri tipice altor culturi sau care fac trimitere la alte stiluri muzicale. Pe lângă melodiile inedite, repertoriul formației TERRASONORA este un mic compendiu de muzică tradițională din sudul Italiei, dar include și omagii aduse unor protagoniști importanți, precum La Nuova Compagnia di Canto Popolare, Pino Daniele și alții.

Fondată în 2003, formația a participat în acești ani la importante festivaluri din Italia și din alte țări, colaborând cu Institute de Cultură, Ambasade ale Italiei în diferite țări membre ale UE și în întreaga lume.

Muzica interpretată de TERRASONORA transmite publicului pasiune și fervoare, așa încât cine o ascultă nu poate să rămână multă vreme așezat pe scaun și să nu danseze.

Pe 8 septembrie, la ora 19.30, este prevăzut un al doilea concert, în parcul IOR din București, în cadrul World Experience Festival (detalii pe: https://world-experience.ro/2018).

Partener: Teatrul de Revista “Constantin Tănase” București

This entry was posted in 2018, Arhiva, Program. Bookmark the permalink.