CONCERT DE CRĂCIUN 2015

Manifesto_itDragi prieteni, anul acesta seara în care ne vom face urările de Crăciun va fi înveselită de grupul La Rossignol care, cu instrumente muzicale de epocă, veșminte și sonorități din alte timpuri, ne va face să retrăim atmosfera renascentistă.

Marți, 15 decembrie, la ora 19.30
la Catedrala Catolică Sf. Iosif, sunteți invitați la concertul

GLORIA IN CIELO E PACE IN TERRA
Cântări și muzică de Crăciun din Evul Mediu și Renaștere

La finalul concertului ne vom face tradiționalele urări de Crăciun servind
pandoro, vin fiert și ciocolată caldă.
Intrarea este liberă.

Bogatul repertoriu de Crăciun va fi prezentat de ansamblul La Rossignol format din cinci artiști de excepție care, îmbrăcați în costume de epocă și cu instrumente vechi originale, ne vor propune câteva dintre paginile muzicale cele mai frumoase ale unor vremuri în care Nașterea Domnului era sărbătoarea cea mai importantă a întregului an.
După spectacolul de la București, ansamblul La Rossignol va prezenta concerte la Alba-Iulia (la Catedrala Romano-Catolică Sf. Mihail, pe 16 decembrie), la Cluj-Napoca (la Biserica Romano-Catolică Sf. Mihail, pe 17 decembrie) și la Sibiu (în Sala Thalia a Filarmonicii, pe 18 decembrie).

Fondat în 1987 cu scopul de a face cunoscute muzica și dansurile din Renașterea italiană, ansamblul La Rossignol este format din cercetători dedicați studiului surselor directe, care acordă o deosebită atenție și laturii de spectacol a cercetării lor. Grupul a efectuat numeroase turnee, atât în Italia, cât și în străinătate (Elveția, Germania, Grecia, India, Rusia, Japonia, China, etc.), colaborează cu principalele televiziuni italiene, a lansat mai multe discuri și a realizat coloanele sonore ale unor spectacole de teatru și dansuri vechi.

www.larossignol.com

 

 

from: December 15, 2015 to: December 18, 2015
2015 Arhiva Program
This entry was posted in 2015, Arhiva, Program. Bookmark the permalink.