Faber per sempre. Concert-omagiu dedicat lui Fabrizio De André

Afis fabrizio de andré finalInstitutul Italian de Cultură vă invită pe 19 octombrie 2015, la orele 19:00, la Teatrul Național din București (Sala Studio) la concertul extraordinar dedicat unuia dintre cei mai renumiți cantautori din peisajul muzicii italiene ai ultimilor ani.

FABER PER SEMPRE
Concert-omagiu dedicat lui Fabrizio De André

Concertul va avea loc în cadrul manifestărilor celei de a XV-a ediții a Săptămânii limbii italiene în lume reunite sub tema ”Italiana în muzică, muzicalitatea limbii italiene”, și va fi susținut de un grup de muzicieni de renume sub conducerea lui Pier Michelatti, chitarist care timp de mai bine de 18 ani l-a însoțit în călătoria sa artistică și a colaborat cu De André.

Repertoriul propus, cu melodii ale căror versuri sunt poezie pură și care acum sunt materie de studiu în școli și universități, parcurge cariera artistică și experiența umană a lui De André. Va fi un spectacol muzical de neuitat care va dărui emoții atât celor care au crescut ascultând și fredonând succesele lui Faber, precum și celor care vor avea bucuria de a descoperi o nouă și importantă pagină a culturii italiene.

Pentru rezervarea biletelor, vă rugăm să confirmați participarea exclusiv prin email la adresa info@iicbucarest.org; urmând să vă fie trimis un bilet electronic cu locurile rezervate, pe care vă rugăm să-l tipăriți și să-l prezentați la intrare.

 

Fabrizio De André ar avea astăzi 75 de ani. S-a născut la Genova pe 18 februarie. A murit, mult prea tânăr, la 59 de ani, acum 16 ani, la Milano. Cântecele sale vorbesc despre persoane marginalizate, rebeli, prostituate și despre oameni aflați adesea la marginea societății. De André a ales să fie mereu de partea celor slabi. Din punct de vedere ideologic avea simpatii anarhice, libertine și pacifiste. A fost unul din idolii anilor de proteste ce au urmat anului ‘68. Pentru popularitatea sa, dar și pentru valoarea artistică a operei sale, în Italia multe străzi, piețe, biblioteci și școli îi poartă numele. De André este încă foarte apreciat, mai iubit acum decât în timpul vieții, având nenumărați admiratori de toate vârstele.

FABER PER SEMPRE – Sofia, 2010

 

2015 Arhiva Program
This entry was posted in 2015, Arhiva, Program. Bookmark the permalink.