Parada

Fundaţia Parada este o organizaţie neguvernamentală şi non profit înfiinţată în anul 1996 de OLYMPUS DIGITAL CAMERAMiloud Oukili. Din anul 2002 face parte din Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Protecţia Copilului. Scopul statutar este cel de sprijinire a copiilor, a tinerilor şi a familiilor fără adăpost, prin intermediul unor servicii integrate de asistenţă socială, a programelor educativ-formative şi de integrare socio-profesională. Misiunea Fundaţiei Parada este şi reintegrarea socială completă şi definitivă a personalor cu risc de excluziune socială, printr-un procedeu de participare, în urma căruia beneficiarii serviciilor devin parteneri ai Fundaţiei, care se  transformă în protagoniştii  propriei  lor creşteri personale şi îşi recapătă propria viaţă.
Povestea fondatorului Miloud Oukili  a fost ecranizată în anul 2008 de regizorul Marco Pontecorvo, în pelicula cu titlul Pa-ra-da.

Spectacolul

Turneul tinerilor din Bucureşti reprezintă o extraordinară oportunitate pentru grupurile de tineri artişti, constituite atât din tineri care trăiesc pe stradă cât şi din tineri care se află la sfârşitul programului de reintegrare. Trupa este formată din copii şi adolescenţi care frecventează Centrul, asistaţi de educatori artistici care îi pregătesc pentru spectacole; ei se alternează, sunt mereu alţii şi turneul este pentru mulţi dintre ei punctul crucial al unui demers formativ.  Ei nu numai ca-și reprezintă țara şi o fac în modul cel mai plăcut, dar se reprezintă şi pe ei înşişi şi programul de reabilitare pe care l-au urmat, care le-a permis să o ia pe o altră „stradă”.

Comments are closed.