Program

PROGRAM

Miercuri 25 iunie
Ora 20.30Concert de deschidere: Le Ninfe della Tammorra
Grup feminin acompaniat de patru renumiţi muzicieni de folk. Concertul este o explozie de sunete şi ritmuri ce antrenează şi fascinează publicul. Spectacolul ia naştere din nevoia de a povesti despre vechea cultură populară a Sudului Italiei, evocând sonorităţi mediteraneene îmbinate cu ritmuri ale muzicii moderne. Un foc viu ce arde şi ne invită să dansăm în jurul lui.

Joi 26 iunie
Ora 17.00 Să jucăm fotbal cu Inter Campus, program social iniţiat de FC Internazionale Milano. Antrenament demonstrativ cu jocuri şi exerciţii destinate tuturor copiilor care vor să se distreze împreună cu echipa antrenorilor.
Ora 19.00 – Deschiderea serii cu Tinere talente la pianMarina Bratu şi Petru Soleanu
Ora 21.00 – Reluarea concertului Le Ninfe della Tammorra

Vineri 27 iunie
Ora 19.00 – Recitalul acordeonistului George Romanu
Ora 20.30 Cvartetul Passione
Grupul este format din muziciene de factură clasică, dar care apreciază şi muzica pop-rock, alternând cu uşurinţă şi măiestrie instrumentele clasice cu cele electronice. Grupul a susţinut concerte care s-au bucurat de succes în cele mai mari oraşe ale Italiei, cu un repertoriu ce cuprinde muzică de film, valsuri, tangouri, folk, jazz.

Sâmbătă 28 iunie
Ora 17.00Teatrul picioarelor cu Laura Kibel
Spectacol de teatru în care „marionetele” sunt părţi ale corpului Laurei, aceasta îmbrăcând şi transformând propriile picioare, mâini, genunchi, în creaturi fantastice care încântă publicul, mai ales pe cei mici. Tehnică de animaţie extraordinară, spectacol fără cuvinte, dar cu multă muzică şi sensibilitate.
Ora 19.00Recital susţinut de câştigătorii Concursului Internaţional DocMusiContest de la Rieti, ediția 2014
Premiul I Pian World: Iulian Ochescu
Premiul I Pian Clasic: Fabiola Ioana Ionița
Premiul II Pian Clasic: Maria Cristina Ionel
Ora 20.30Seară de  jazz cu grupul Il Magnetofono
Format dintr-un grup de muzicieni din Vicenza, Il Magnetofono parcurge pe note de jazz, cu multă eleganţă şi mare clasă, istoria muzicii italiene de autor. O propunere artistică cu un sound vivace şi original, ce reprezintă un omagiu adus textului şi muzicii deopotrivă.

Duminică 29 iunie
Ora 11.00Reluarea spectacolului Teatrul picioarelor cu Laura Kibel
Ora 16.00Un nas roşu împotriva indiferenţei. Spectacol de circ susţinut de artiştii Fundaţiei Parada România.
Ora 18.00Vissi d’arte, vissi d’amore. Arii din opere interpretate de studenţi şi absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti (clasa prof. Ionel Voineag). La pian prof. Andreiana Roşca Geamăna.
Ora 20.00 Deschiderea serii cu grupurile Sestomarelli şi Il Magnetofono
Ora 21.00Concert susținut de duetul Jalisse
Duet muzical italian compus din Alessandra Drusian şi Fabio Ricci, un cuplu atât pe scenă cât şi în viaţa reală. Au câştigat ediţia din 1997 a Festivalului de la Sanremo cu binecunoscuta melodie Fiumi di parole, reprezentând Italia în acelaşi an la Eurovision, unde s-au clasificat pe locul patru. Temele cântecelor lor sunt spiritualitatea, credinţa, respectul faţă de diversitate, sensibilitatea faţă de cei aflaţi în nevoie.

Luni 30 iunie
ECO FEST – Zi dedicată ecologiei şi protejării mediului înconjurător
Director artistic:  Alfredo Tisocco
Ora 18.00 – Lecţie de bicicletă MTB pentru copii cu Ulisse Gheduzzi de la Pro Cycling Team
Ora 19.00Cvartetul Passione – classic&pop
Ora 19.30George Romanu – acordeon
Ora 20.00 Nicolae Voiculeț – nai
Interpret, compozitor şi dirijor, Nicolae Voiculeţ s-a născut în anul 1968 la Sinaia. Cunoscut în lumea întreagă pentru virtuozitatea sa, este considerat un adevărat ambasador al identităţii româneşti.
Ora 20.30 – Jalisse – duet pop-rock.
Ora 21.00 – Concert al  grupului urban folk Sestomarelli
Crescuți la periferia oraşului Milano, membrii grupului Sestomarelli şi-au început cariera muzicală cântând cover-uri, de la muzică rock, punk, la cântece de inspiraţie locală. Şi-au format curând o personalitate artistică proprie îmbinând melodii care variază de la dansurile tradiţionale irlandeze la muzica italiană de autor, cu o predilecţie pentru rock’n’roll.

Marţi 1 iulie
Cu ocazia trecerii de la preşedinţia greacă a Uniunii Europene la cea italiană, Festitalia dedică o serată Greciei şi grandioasei sale culturii.
Ora 20.00 – Seară de muzică și dansuri grecești

Comments are closed.