Jocul lumii – poveste de Daniele Balzano

Daniele-nov.2018-afisMiercuri 14 noiembrie 2018, ora 17.30
Sediul Institutului, Aleea Alexandru 41, București
intrarea liberă

Jocul lumii – poveste de Daniele Balzano
spectacol de teatru de păpuși

Daniele Balzano (1982, Torre del Greco, Napoli) este arhitect, dar se specializează și în domeniul teatrului în atelierul unui maestru păpușar napolitan, unde învață cum se construiesc păpușile și mașinăriile de scenă. Din 2003 lucrează cu copiii, în laboratoare de construcție și animație de păpuși, de teatru și de legătură dintre arhitectură și teatru. Regizor și scriitor de spectacole dedicate celor mici, a participat cu spectacole de teatru de păpuși la numeroase festivaluri din Italia.
Este autor de cărți ilustrate pentru copii și a publicat până acum patru cărți: La storia di tre (Aracne editore, 2013), Flò (Magica Libri, 2016) și, împreună cu Maria Francesca Ocone, Voglio essere megattera (Marotta &Cafiero, 2015) și Il trattore volante (Andrea Pacilli Editore, 2016).
Doctor în proiectare urbană, este în prezent profesor la Universitatea din Napoli “Federico II”. A publicat volumul “La Forma del vuoto” (E.s.i., Napoli 2017). A aprofundat relația dintre copii și arhitectură, precum și pe cea dintre literatura fantastică și arhitectură. Din 2017 colaborează cu prof. Agostino Bossi.

This entry was posted in 2018, Arhiva, Program. Bookmark the permalink.