Legiunea română din Italia și propaganda românească în timpul Primului Război Mondial

Legione_Romena_postcard2 martie 2018, ora 19.00
Sediul Institutului – Aleea Alexandru 41, București
intrarea liberă

Legiunea română din Italia și propaganda românească în timpul Primului Război Mondial
Conferință susținută de Stefano Santoro

În ultima etapă a primului război mondial, governul italian a susținut crearea unei Legiuni române, formată din prizonieri de război din armata austro-ungară de naționalitate română. Deși a luptat doar în ultimele zile ale conflictului, Legiunea română a continuat să reprezinte în timp colaborarea italo-română pentru libertatea “popoarelor oprimate” de Imperiul austro-ungar.

Stefano Santoro este istoric, licențiat la Universitatea din Trieste. În 2003 a obținut doctoratul în “Forme ale comunicării cunoașterii istorice” la Universitatea din Trieste, iar în 2013 a obținut un al doilea doctorat în “Studii istorice despre epoca modernă și contemporană” la Universitatea din Florența. Ambele studii doctorale au avut ca obiect istoria Europei de sud-est, în special istoria românilor. A publicat volumele L’Italia e l’Europa orientale. Diplomazia culturale e propaganda 1918-1943 (Milano, 2005) și Dall’Impero asburgico alla Grande Romania. Il nazionalismo romeno di Transilvana fra Ottocento e Novecento (Milano, 2014), dar și numeroase studii în reviste italiene și internaționale.

trecalliÎn sală vor fi expuse ilustrații originale ale uniformelor trupelor romene din Italia – 1917/19 realizate de Arh. Marco Trecalli.

This entry was posted in 2018, Arhiva, Newsletter, Program. Bookmark the permalink.