Luca Ciarla Quartet la Festivalul de Jazz de la Sibiu

LucaCiarlaQuartet2Luca Ciarla Quartet (Italia)
17 maggio 2018, ore 22.00, Piazza Grande di Sibiu

Per il programma completo del Festival, cliccare qui.

Luca Ciarla – vioara, electronice, voce
Antonino De Luca – acordeon
Maurizio Perrone – bass
Francesco Savoretti – tobe, percutie

Una dintre cele mai originale formații italiene de jazz din ultimii ani, cvartetul Luca Ciarla a participat de-a lungul timpului la festivaluri de jazz din întreaga lume, de la Montreal până la Melbourne. Alături de Antonino De Luca la acordeon, Maurizio Perrone la dublu bas și Francesco Savoretti percuție, violonistul Luca Ciarla a reușit să creeze compoziții și aranjamente fermecătoare, irezistibile, cu un sound unic, o îmbinare naturală între jazzului contemporan și acordurile familiare ale muzicii tradiționale din Italia și zona mediteraneană.

Luca Ciarla, un violonist extrem de inventiv și plin de creativitate, transcende cu ușurință granițele dintre genuri pentru a identifica o direcție muzicală inovatoare, o sonoritate magică și seducătoare, un echilibru perfect între compozițiile scrise și improvizație, între sound-ul tradițional și cel contemporan.

“… unul dintre cei mai interesanți violoniști de pe scena internațională contemporană, capabil să treacă prin diverse sound-uri și genuri muzicale, fără însă a-și pierde măcar pentru o clipă stilul inconfundabil”.

 

This entry was posted in 2018, Arhiva, Program. Bookmark the permalink.