Matteo Fedeli & Solo d’Archi Ensemble – Concert de Crăciun

solo d'archiInstitutul Italian de Cultură din București are plăcerea de a vă invita la
CONCERTUL DE CRĂCIUN
susținut de
Matteo Fedeli & Solo d’Archi Ensemble

joi, 6 decembrie 2018, la ora 19.30
Catedrala Sf. Iosif
Str. G-ral Berthelot 19, București
intrarea liberă


Program

ANDANTE FESTIVO – Jean Sibelius
MANTRAS – Richard Meyer
PALLADIO – Karl Jenkins
VALZER – Dmitri Șostakovici
MELODIA – Piotr Ilic Ceaikovski
APRES UN REVE – Gabriel Fauré
SOLO pentru VIOARĂ – Din ‘I Lombardi alla Prima Crociata’ de Giuseppe Verdi
ELEGIA: LA RUOTA DELLA VITA – Damiano Danti
CONCERTO – ‘Fatto per la notte di Natale’ – Arcangelo Corelli

Matteo_Fedeli_photo_by_Balestrini

Misiunea artistică a lui Matteo Fedeli este aceea de a aduce sunetul instrumentelor celebrilor fabricanți de viori din Cremona Amati, Stradivari e Guarneri în fața publicului. Ambasador al Culturii italiene în Statele Unite, Matteo Fedeli realizează în fiecare an turnee, susținând concerte în mai multe state americane și în săli prestigioase precum splendida Severance Hall din Cleveland. A fost numit Funcționar pentru Cultură în SUA din parte Ministerului Afacerilor Externe al Italiei.
Pentru sensibilitatea deosebită pe care o dovedește îmbinând solidaritatea cu marile evenimente concertistice și în semn de recunoaștere a carierei sale artistice a fost decorat cu Crucea de Cavaler al Ordinului de Malta, cu Crucea de Cavaliere pentru merite deosebite a Sacrului Ordin Militare Constantinian, a primit trei premii Paul Harris Fellow și premiul ‘The Man of the Year’ ILICA New York. Se numără printre fondatorii Orchestrei Naționale a Secțiunii Italiene de Intervenție a Ordinului de Malta. Sub patronajul Consulatului Argentinei, a fost protagonist, în fața a 5.000 de persoane, al unui mare concert la Domul din Milano (prezentat în avanpremieră la Națiunile Unite de la Geneva) cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la moartea lui Astor Piazzolla.
Realizează peste 100 de concerte în fiecare an, iar de curând, a susținut concerte în Emiratele Arabe, SUA și Canada. În prezent colaborează cu organizația ‘Solo d’Archi Ensemble’ și promovează proiectele ‘Suoni d’Autore’ și ‘The Soul of Guarneri’.
În activitatea sa, Matteo Fedeli folosește viorile Andrea Guarneri 1694 și Pietro Giovanni Guarneri 1709 puse la dispoziția sa în exclusivitate de colecții private.

Solo d'Archi-orchestraAsociația Muzicală “Solo d’Archi” ia naștere cu scopul de a promova evenimente culturale muzicale . “Solo d’Archi Ensemble” propune un repertoriu muzical captivant și este format din tinere talente și din artiști afirmați cu o bogată experiență ce împărtășesc de peste douăzeci de ani pasiunea pentru muzică. Acordă o importanță deosebită socialului, prin serate de caritate pentru strângere de fonduri. De curând, ‘Solo d’Archi Ensemble’ a susținut concerte pentru Fundația Ca’ Granda din Milano, pentru Ordinul de Malta și pentru Società del Giardino din Milano. Împreună cu Maestrul Fedeli promovează Masterclass și Music Festival în cadrul proiectului “Suoni d’Autore” dedicat tinerelor talente.

This entry was posted in 2018, Arhiva, Program. Bookmark the permalink.