Noaptea Literaturii Europene

NoapteaLiteraturiiInstitutul Italian de Cultură din București vă invită
vineri 9 octombrie, de la ora 19.00, în holul Institutului Astronomic din București (Str. Cutitul de Argint, 5) la cea de-a patra ediție a Nopții Literaturii Europene.

Noaptea Literaturii Europene este o sărbătoare a lecturii, ajunsă la cea de-a patra ediție și care se va desfășura în doua spații interesante și inedite: Institutul Astronomic al Academiei Române și Muzeul Național Tehnic „prof. ing. Dimitrie Leonida”.

Fragmente de literatură contemporană de ficțiune, teatru, cronică, studii vor putea fi ascultate în lectura actorilor, scriitorilor, muzicienilor, profesorilor și jurnaliștilor invitați.

Invitat de Institutul Italian de Cultură, actorul Florin Busuioc va citi fragmente din volumul “În capul italienilor” de Beppe Severgnini, traduse în limba română de Eva Simon.

Beppe Severgnini (1956) este un jurnalist, eseist și formator de opinie italian. Scrie articole pentru ”Il Giornale” și ”Corriere della Sera” precum și pentru câteva ziare britanice de renume cum ar fi ”The Economist” și ”The Sunday Times”. Reputat eseist, Severgnini este și autorul blogului ”Italians”, creat în 1998 și considerat printre cele mai importante din Italia.

”În capul italienilor”, apărut în 2005, este o călătorie în lung și în lat prin Italia împreună cu prieteni străini cărora țara le este ”tradusă” în mod sistematic: de la regulile de neînțeles ale străzii la anarhia ordonată a unui birou, de la locvacitatea trenurilor la înțelepciunea unui hotel, de la liniștea unei biserici la aglomerația din dormitor, de la importanța unei plaje la democrația sufrageriei. Zece zile, treizeci de locuri. O explorare ironică, metodică și sentimentală a Italiei.

Noaptea Literaturii Europene este un eveniment EUNIC Bucuresti, co-organizat în anul 2015 de Institutul Cultural Român, Centrul Ceh, Institutul Polonez, Institutul Goethe, Institutul Maghiar Balassi din București, Insitutul Francez, British Council, Institutul Cervantes, Forumul Cultural Austriac, Delegatia Valonia-Bruxelles, Institutul Italian de Cultură, Fundația Culturală Greacă, Centrul Cultural Turc “Yunus Emre “ și Ambasada Portugaliei/Institutul Camões.

 

2015 Arhiva Program
This entry was posted in 2015, Arhiva, Program. Bookmark the permalink.