Premii și subvenții pentru traduceri din limba italiană 2019

Ministerul Afacerilor Externe și al Cooperării Internaționale al Italiei promovează difuzarea operelor literare și cinematografice italiene în străinătate prin acordarea unor subvenții pentru traduceri și dublaj/subtitrare, ca strategie pentru promovarea limbii și a culturii italiene în străinătate.

MAECI poate acorda două tipuri de subvenție:

  • Contribuție pentru traducerea unei opere italiene în străinătate, încă nepublicată, și pentru dublajul sau subtitrarea unui scurtmetraj, a unui lungmetraj sau a unui serial TV;
  • Premiu pentru o operă italiană deja tradusă în străinătate;

În anul 2018 au fost acordate 95 de contribuții și 3 premii. În anul 2017 au fost acordate 120 de contribuții și 1 premiu.

Candidaturile vor fi prezentate în fiecare an Institutelor Italiene de Cultură din străinătate, conform procedurii stabilite de Regulament. Data limită de prezentare a cererilor este 31 martie 2019. – Bando 2019 – Modulo di domanda per Premi e Contributi 2019

Pentru mai multe informații va rugăm să contactați Institutul Italian de Cultură din București (tel. 021-2310880, int. 103; e-mail: iicbucarest@esteri.it).

This entry was posted in 2019, Arhiva. Bookmark the permalink.