Recital de pian susținut de Scipione Sangiovanni

Libro Liliana Popescu afisInstitutul Italian de Cultură din București
are plăcerea de a vă invita la recitalul de pian susținut de

SCIPIONE SANGIOVANNI

Joi, 29 noiembrie 2018, ora 18.30
Sediul IIC – Aleea Alexandru 41, București
intrarea liberă

Program

Mozart: Sonata K 330 în do major (Allegro moderato, andante cantabile, Allegretto)
Vivaldi – Sangiovanni: Vara și Iarna din “Le Quattro Stagioni”
Liszt: Totentanz
Piazzolla – Sangiovanni: Vara și Iarna din “Le Quattro Stagioni Porteñe”

Cariera muzicală a lui Scipione Sangiovanni este presărată cu numeroase premii la diferite concursuri de muzică. S-a afirmat la unele dintre cele mai importante competiții din lume: Van Cliburn, Cleveland, Santander și Rubinstein de la Tel Aviv. În februarie 2014 câștigă premiul I la Debut International Piano Competition, premiu care îi deschide calea către Carnegie Hall de la New York. Pe parcursul carierei sale a cântat la Teatrul La Fenice din Venezia, Teatrul Bibiena din Mantova, Mozarteum din Salzburg, Palau de la Musica de la Barcellona, Casa da Musica di Porto, Megaron Mousikis din Atena, Lisinski Hall din Zagreb, Konzerthaus din Berlin, Salle Cortot din Paris, Universitatea La Sapienza din Roma, Sala Verdi a Conservatorului din Milano și Weill Recital Hall de la Carnegie Hall din New York.
În data de 30 martie 2015, cu ocazia aniversării a 330 de ani de la nașterea lui Johann Sebastian Bach, a susținut un recital la Muzeul Teatrului alla Scala din Milano la pianul lui Franz Liszt. Ca solist, a colaborat cu Orchestra Radioteleviziunii Croate, cu Orchestra Simfonică “Giuseppe Verdi” din Milano, cu Royal Philarmonic Concert Orchestra din Londra și cu Orchestra Simfonică Națională din Porto.
Se dedică și învățământului, cu care îmbină activitatea sa concertistică: a susținut masterclasses la Academia de Muzică din Zagreb și la Institutul “Vecchi – Tonelli” din Modena. În prezent, este profesor de pian la sediul din Rodi Garganico al Conservatorului “Umberto Giordano” din Foggia. Scipione Sangiovanni este un artist Kawai din anul 2010.

This entry was posted in 2018, Arhiva, Program. Bookmark the permalink.