“Unde te duc picioarele” – spectacol prezentat de Laura Kibel la Săcele, Galați și Greci

locvadove15 mai 2018, ora 11.00 – Săcele
Centrul Multicultural și Educațional Săcele, Bd. George Moroianu 17
Spectacol organizat în colaborare cu Consulatul Onorific al Italiei la Brașov și cu Liceul Teoretic George Moroianu din Săcele
intrarea liberă

16 mai 2018, ora 18.00 – Galați
Teatrul Dramatic – Sala Studio, Str. Domnească 59
Spectacol organizat de Teatrul Gulliver în cadrul Festivalului Internațional de Animație
Pentru programul complet, click aici.
intrarea pe baza de bilet

17 mai 2018, ora 18.00 – Greci
Sala Căminului Cultural din localitatea Greci
Spectacol organizat în colaborare cu RO.AS.IT. și cu Primăria Greci
intrarea liberă
sombreroATeatrul picioarelor, spectacol între pantomimă şi teatru de păpuşi, a fost pus în valoare şi inovat de artista Laura Kibel care i-a dezvoltat tehnica şi tematicile. Picioarele, care sunt îmbrăcate cu mii de accesorii, devin personajele ironice sau dramatice ale spectacolului și ne redau povestiri de ieri şi de azi. În mijlocul scenei, Laura Kibel, în negru, îşi îmbracă propriile picioare care devin treptat creaturi vii cu o identitate proprie, gata să ne povestească întâmplări fantastice.

Protagonista dispare în mod magic în spatele personajelor pentru a lăsa loc poveştilor create de ea însăşi. Laura Kibel nu foloseşte cuvinte, ci numai gesturi şi muzică; spectacolele sale amuzante, poetice sau ironice depăşesc graniţele lingvistice și capătă un conţinut universal.

Este un spectacol apreciat de publicul de orice vârstă, cultură şi naţionalitate.

Spectatorul vede în faţa ochilor săi cum artista îşi transformă părţi ale propriului corp, ca tălpile picioarelor, genunchii, gambele, în feţe vii şi expresive, în nostime capete cu chelie, în păpuşi vivante care iubesc, suferă, se luptă, se distrează.

Acest spectacol vizual original este însoţit de o muzică foarte sugestivă care poate să înlocuiască cuvintele. Varietatea sunetelor, a temelor şi a efectelor sonore îmbogăţește spectacolul.

Laura Kibel străbate lumea în lung și în lat de peste douăzeci de ani cu Teatrul Picioarelor și a primit numeroase premii și medalii internaționale.

This entry was posted in 2018, Arhiva, Program. Bookmark the permalink.